06 – 13 91 55 35 (Remco Vonk) info@jongmkbkan.nl

Als ondernemer houd ik mij ook bezig met het jaarlijkse Koningsfeest in de wijk, met name bedoeldvoor kinderen. Koningsdag werd natuurlijk geannuleerd. Geen feest, ook niet voor de kinderen, we moeten immers zoveel mogelijk thuisblijven. Ik kon het mij niet voorstellen om deze dag zomaar voorbij te laten gaan en ben gaan brainstormen; wat kan er wel? Met creatief omdenken is het gelukt om er een mooie Koningsdag van te maken. Kinderen konden zich aanmelden en iets moois voor het raam of deur zetten waarna we hen een verassing kwamen brengen. Bijna alle (150) kinderen hadden zich aangemeld. Op Koningsdag ben ik met ons Oranje Comité individueel gaan rondfietsen, muziek mee, fototoestel mee en de deuren voorzien van oranjetasjes met daarin opdrachten (youtube en op flyer) in de tuin, een gesponsord snoepjespakket (COOP), een medaille van 40 cent en een knutsel met vliegtuigje. De kinderen (en wij) vonden het geweldig! Op het eind van de dag werd een wisselbeker in de tuin gezet bij de mooiste creatie. Toch hoop ik natuurlijk dat in 2021 gewoon weer ouderwets Koningsdag op het plein gevierd kan worden.

Ik werk als beheerder en adviseur in alle vormen van verzekeringszaken. Vragen die voorbij komen zijn hoe om te gaan met het annuleren van je reis maar ook complexere zaken zoals welk risico je loopt wanneer je opeens gaat bezorgen of wanneer je personeel uitleent en/of op andere locaties gaat werken. Ofwel dat je hoedanigheid wijzigt: denk eraan dit te melden bij je aansprakelijkheids-verzekeraar. Met welk pakket maatregelen de overheid komt hebben we verzameld op 1 website:
www.coronaregelingen.nl.
Een initiatief van een cliënt van mij, tevens ondernemer. Het is heel hartverwarmend en bijzonder om te zien hoe ondernemers en consumenten elkaar toch zoveel mogelijk blijven steunen. Kijk bijvoorbeeld ook eens op NLwerktdoor.nl. Voor mijzelf is videobellen wel wat wennen, ik kom namelijk graag op locatie doordat je soms bij aanwezigheid zaken opmerkt die de ondernemer mij vergeet te vertellen.

Mijn aanloop van nieuwe relaties loopt nu ook wat terug. Verzekeringen zijn nooit een onderwerp geweest waar mensen graag even induiken. Toch verwacht ik straks meer vraag naar onafhankelijk onderzoek en premievergelijk, vooral in tijden dat ondernemers en gezinnen moeten besparen. Ik bereid mij nu daarop voor, ook door middel van nog meer zichtbaar te zijn straks.

Zakelijk en privé loopt ook hier door elkaar. Mijn vrouw werkt in het ziekenhuis en heeft wissel-diensten waardoor wij afwisselend les kunnen geven. Mijn werk voer ik merendeels in de avond. Mijn dochter geef ik overigens ook een beetje les in ons ondernemers vak. Zo helpt zij nu de tulpenkwekers door in onze straat tulpen met een kar (tegen kostprijs, 50 tulpen voor EUR 6,50) te verkopen. Ze zit inmiddels op 2.500 verkochte tulpen (en een hoop koekjes). Niet gek als 5 jarige.
Op facebook ziet men overigens wel weer misbruik: “help de kweker! 50 tulpen voor EUR 19,95!”

Rond deze tijd krijgen veel ondernemers het enorm (te) zwaar te verduren. Oogkleppen af en alles pakken wat er te pakken valt? Een jaar werk gaan doen wat je niet ligt maar wel inkomen oplevert? Het zijn moeilijke beslissingen. Vacatures op beter lopende sectoren zullen daarnaast naarmate de werkloosheid toeneemt ook sneller gevuld gaan worden. Het lijkt mij goed om vooral nu waar mogelijk met elkaar in contact te blijven; netwerken. Iemand kan je opeens een ander inzicht geven of iemand kennen die juist nu ontzettend goed draait. Ik wens in ieder geval jullie heel veel sterkte, fit- en gezondheid toe.

Tommy Vaerewijck
Vaerewijck Verzekeringsadvies