06 – 13 91 55 35 (Remco Vonk) info@jongmkbkan.nl

Al een tijdje voordat Corona zijn intrede deed met alle gevolgen van dien, liep het ondernemen niet zo lekker bij mij. Met de maatregelen die volgden viel alles helemaal stil. De kinderen zaten ineens thuis, opdrachten werden uitgesteld en nieuwe leads waren ver te zoeken. Wat nu?!

Tijd om na te denken
Het compleet wegvallen van werk zorgde bij mij voor tijd en ruimte om na te denken. Veel.. De eerste weken lag de focus op het thuis lesgeven én genieten van het mooie weer. Want ook dat heb ik zeker gedaan! Ik realiseerde me heel goed dat ik niet ineens een nieuwe manier van werken of klanten vinden kon afdwingen. Ik had simpelweg nog niet een zodanig stabiel klantenbestand of productaanbod dat ik ineens kon omschakelen naar online. Daarnaast wilden sommige opdrachtgevers dat ook niet.

En misschien nog wel belangrijker: mijn eigen energie voor het ondernemen was op. Ik was al een tijd aan het worstelen en merkte nu dat het me niet meer lukte om er een nieuwe impuls aan te geven.

Ondanks dat ik genoot van de ademruimte die ontstond, was op de achtergrond steeds de vraag “hoe nu verder?” aanwezig. Ineens werd ik geconfronteerd met wat ik wel en niet leuk vond aan wat ik deed. Moest ik wel blijven ondernemen of kon ik beter terug in loondienst gaan?

En moest ik mezelf bekennen dat ik niet op de goede weg zat.

Keuzes maken en loslaten
Vanaf de start van mijn bedrijf Bie Organized richtte ik me op de zakelijke markt. De propositie was al een aantal keer verschoven en het liep niet lekker. Tijdens de lockdown-periode besefte ik dat mijn focus op de zakelijke markt mij enorm veel energie kostte. Moest ik dat misschien loslaten?

Voor mij was het antwoord ja. En vanaf het moment dat ik die keuze maakte, voelde het anders. Er ontstond weer ruimte en inspiratie, zin om (verder) te ondernemen. Terug naar de kern van wat ik wilde met het ondernemen: mensen verder helpen in hun ontwikkeling. Zorgen dat ze zich blijer voelen en van betekenis zijn.

Daarmee ontstond het idee voor “Lekker in je hoofd”, praktijk voor positieve psychologie. Want als je toch veel in je hoofd zit, kun je er maar beter een fijne plek van maken.

Een nieuwe start
Een nieuw bedrijf, in een periode van crisis. Tja, soms ontstaat er iets en moet je daar maar gewoon in mee gaan. Met hernieuwde energie staat er nu een nieuwe website met nieuw aanbod.

Tijdens de vorige bijeenkomst van Jong MKB heb ik er al wat mensen over verteld. Ik merkte dat het op een positieve manier weer spannend is. Ik heb er zin in!

lekkerinjehoofd.nu